Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

7 лютого 2023 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого використання глобальної мережі в освітніх цілях з 05 по 09 лютого у ліцеї проходив Тиждень інформатики, а саме:

Понеділок

1. Конку ... Читати далі »

Просмотров: 48 | Добавил: admin | Дата: 12.02.2024

З нагоди Дня безпечного інтернету, який відзначали 6 лютого, у Покровському ліцеї було проведено ряд заходів про фінансову кібер-безпеку.

На заняттях з учнями 5 класів ознайомилися які бувають гроші; як користуватися платіжною карткою; що таке банк та які послуги він надає; що таке банкомат та як знімати готівку; які є способи оплати товарів у магазині; які є способи захисту важливої інформації у смартфоні. Із семикласниками говорили про шахраїв та які бувають види шахрайства. Що можна повідомляти про банківську картку, а що – ні. Восьмикласники отримали поради, як захистити себе у кіберпросторі у воєнний час, а з десятикласниками познайомилися з історією шахрайства та навчилися перевіряти гроші на справжність.

Дякуємо @harazd.bank.gov.ua та @talan.nbu за надані цікаві та змістовні матеріали про дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті, розроблені експертами Національного банку України.

... Читати далі »

Просмотров: 51 | Добавил: admin | Дата: 10.02.2024

01 лютого 2024 року для учнів 5 класу було організовано та проведено цікавий захід «Здоровий спосіб життя. 10 правил здорового способу життя» в рамках Тижня сприяння здоровому способу життя «Твоє життя – твій вибір».

В організації та проведенні заняття взяли участь педагог-організатор Лілія Кравець, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Володимир Давиденко та дільнича офіцерка поліції Інна Разон.

Просмотров: 50 | Добавил: admin | Дата: 01.02.2024 | Комментарии (0)

Для учнів 9 класу КЗО «Покровський ліцей», 30 січня 2024 року, було проведене комплексне безпекове офлайн заняття в рамках Тижня сприяння здоровому способу життя «Твоє життя – твій вибір».

В організації та проведенні заняття взяли участь: спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Володимир Давиденко, провідний інспектор ВЗНС Синельниківського РУ ГУ ДСНС Олександр Слюсарь, ювенальний поліцейський Михайло Чудін.

Фахівці з безпеки організували такі локації, як: правила пожежної безпеки в побуті та правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Окремою темою стала «Правова поведінка». Учні ознайомились з особливостями різних вибухонебезпечних предметів, нагадали алгоритм дій у разі виявлення останніх, а також порядок дій за сигналами тривоги, спустившись в уриття.

Здобувачі освіти отримали безліч цікавої інформації, необхідні знання та навички. Дякуємо організаторам, лекторам за цікаву, змі ... Читати далі »

Просмотров: 52 | Добавил: admin | Дата: 31.01.2024 | Комментарии (0)

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут — саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він, як і будь-який інший народ, прагне до життя і благополуччя.

Просмотров: 44 | Добавил: admin | Дата: 29.01.2024 | Комментарии (0)

Сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни, повідомляє Укрінформ.

Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття оонівського документа.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

 

Просмотров: 44 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2024 | Комментарии (0)

У листопаді 2023 року учні та вчителі КЗО " Покровський ліцей" взяли участь у конкурсах «Рок-н-рол з платіжної безпеки» та «Пика шахрая». Учасники та керівники були відзначені сертифікатами, а також цінними подарунками . Захід щорічно відбувається в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай.

Бажаємо творчих злетів та натхнення! ... Читати далі »

Просмотров: 43 | Добавил: admin | Дата: 25.01.2024 | Комментарии (0)

За простим словом соборність стоїть історія великої країни. У 1919 році українці об’єднали Українську Народну Республіку й Західноукраїнську Народну Республіку. Це мало величезне значення для зміцнення національної ідентичності та формування державності. День Соборності — символ перемоги над внутрішніми розбіжностями.

Сьогодні ми, українці, об’єднали Європу й увесь цивілізований світ проти зовнішнього агресора. Тому 22 січня стає не лише важливою датою минулого, а й днем сучасного національного спротиву. Існуванню нашої держави загрожує той самий ворог. Наші предки змогли його подолати. Це дає нам силу й віру, що й ми переможемо.

В КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах було проведено ряд заходів, присвячених визначній даті: єдиний урок « Україна соборна. Разом до Перемоги!» (1-11 класи), конкурс у формі онлайн вікторини до Дня Соборності України “Моя Україна – єдина країна” (1-11 кл ... Читати далі »

Просмотров: 175 | Добавил: admin | Дата: 22.01.2024

У такий складний для усіх час не кожен має можливість навчатися в шкільному класі, працювати на дошці, тому користувачі інтернету зробили багато варіантів онлайн-дошок для більш нормативного викладання матеріалу під час дистанційного навчання.

Метою ПРАКТИКУМУ«Секрети онлайн – дошки на уроці в дистанційному форматі» було освоїти чи поповнити практичні методи та прийоми використання віртуальних дошок на онлайн - уроках, опрацювати можливості створення індивідуальних інтерактивних домашніх завдань для учнів, розглянути застосування вже знайомих видів роботи, використовуючи можливості віртуальних дошок.

Своїм досвідом із використання онлайн-дошок поділилися такі вчителі-предметники: з можливостями дошки Jamboard на уроках у початкових класах та уроках української мови – учителі Віта Пилипенко та Леся Проніна; дошки CLEVERMATHS та EasiNote.zip на уроках математики – Анна Власова; дошки Canva на уроках української мови та зар ... Читати далі »

Просмотров: 165 | Добавил: admin | Дата: 13.01.2024 | Комментарии (0)

Канікули для педагогів – це не відпочинок, а можливість зайнятися самоосвітою, дізнатися щось нове, поспілкуватися з колегами. Зимові канікули не є винятком. Відповідно до плану роботи навчального закладу керівники методичних комісій запрошували своїх колег на засідання.

Як зробити так, щоб сучасний урок був цікавим? Як бути конкурентоспроможним учителем? Ці та інші питання були розглянуті за «круглим столом» на тему «Сучасні інструменти в роботі педагога» учителями української мови та літератури.Учасники обмінялися досвідом використання дошок онлайн; розглянули переваги і недоліки роботи з тестовими завданнями на різних сайтах; ознайомилися з варіантами застосування можливостей штучного інтелекту при підготовці до уроків, а також під час їх проведення; проаналізували результати предметної олімпіади та конкурсів. Оскільки з 2023 року вчителі української мови та літератури можуть брати участь у сертифікації педагогічних працівник ... Читати далі »

Просмотров: 155 | Добавил: admin | Дата: 12.01.2024

« 1 2 3 4 5 ... 101 102 »