Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:04
День Соборності та свободи України

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди,  прикриваючись «високими» інтересами.

22-ге січня 1990-го року. Мільйони українців вишикувалися в справжню живий ланцюг, що розтягся від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День своєї української єдності та свободи.

21-го січня 1999-го року відповідно до Указу Президента України № 42/99 День Соборності був закріплений на законодавчому рівні суверенної держави. Потім, 30-го грудня 2011-го року, відповідно до Указу Президента України № 1209/2011 під назвою «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят», День Свободи, який раніше відзначався 22-го листопада був об’єднаний з Днем Соборності і свято набуло свою нову назву - «День Соборності та Свободи України».

Таку визначну подію не змогли залишити осторонь учні Покровського ліцею. Тому, протягом дня у школі пройшли виховні заходи, присвячені цьому дню. Учні 11 – А класу та їхній класний керівник Вялих В. А. донесли до учнів важливість цього свята. Вони пригадали історію українського народу. Розповіли, як Україна довго і тяжко  йшла до своє незалежності. Кожен хто побував на цьому заході зміг відчути, як важливо для нас усіх у такий важкий час зберегти все те, за що боролися наші діди та прадіди.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків. Ми будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб. Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

 

 

Переглядів: 575 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: