Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

09:20
Собори наших душ

Щорічно у навчальних закладах області  проводиться   творчий конкурс юних літераторів, художників, композиторів «Собори наших душ». Минулий навчальний рік не став виключенням і цей конкурс  був присвячений річниці Незалежності України.

Метою цього конкурсу є удосконалення художньо – естетичного виховання дітей та підлітків засобами літератури, образотворчого мистецтва, виявлення, розвиток та підтримка творчо обдарованих дітей. Брати участь мали право учні загальноосвітніх шкіл, шкіл нового типу, вихованці шкільних та позашкільних навчальних закладів, учнівська молодь віком від 6 до 18 років.

Учасники виборювали перемогу  у таких Конкурсах:

- юних літераторів проводиться за номінаціями «Поезія», «Проза».

- юних художників проводиться за номінаціями «Живопис», «Не традиційний живопис», «Графіка», «Комп’ютерна графіка».

- юних композиторів та його номінації «Академічна музика», «Популярна музика».

Традиційно, учні Покровського ліцею беруть участь у цьому конкурсі і нагороджуються грамотами та дипломами різного рівня. А в 2014 – 2015 навчальному році у нашому ліцеї сталася знаменна подія. Падалка Марина,учениця 7 – Б класу, стала не просто учасницею цього конкурсу, а вийшла переможницею у Конкурсі юних літераторів номінація «Проза». Її казку «Золоте яйце» опубліковано в збірці «Собори наших душ» видання №17. Крім цього,  Маринка була запрошена у місто Дніпропетровськ в обласний дитячий юнацький кіноцентр «Веснянка». Там на юну письменницю чекало багато несподіванок і приємних зустрічей. Вона мала змогу поспілкуватися з видатними письменниками Дніпропетровщини, подорожувала цікавими місцями нашого обласного центру і отримала нагороду і призи. Своїми успіхами Маринка завдячує вчителю української мови та літератури Проніній Лесі Дмитрівні.

Ми щиро вітаємо нашу ученицю, бажаємо їй подальших творчих успіхів, а вчителю української мови  Проніній Л.Д.  терпіння, творчо – обдарованих учнів і нових  здобутків.

Колектив Покровського ліцею пишається   своїми вихованцями та вчителями,  які прославляють наш заклад далеко за його межами.

Переглядів: 696 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: