Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

Сьогодні, педагогом організатором КЗО "Покровський ліцей", Лілією Кравець, було проведено офлайн захід для учнів 10-В класу до Дня святого Валентина на базі КЗК "Покровська бібліотека". Учасники заходу поринули в історію та традиції святкування, виконували пісні в караоке, а на згадку забрали власноруч зроблені валентинки. Дякуємо всім учасникам та організаторам за позитивні емоції та приємні враження!

... Читати далі »

Просмотров: 57 | Добавил: admin | Дата: 14.02.2024 | Комментарии (0)

Сьогодні, 14 лютого, ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА, яке є неофіційним святом усіх закоханих. Достеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його "винуватцем" називають ранньохристиянського мученика Валентина — єпископа з італійського міста Терні (місто розташоване неподалік Риму – ред.), який жив у III столітті.

    Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році до нашої ери, за часів царювання Клавдія II (268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом. Однак священнослужитель, на ім'я Валентин таємно вінчав закоханих. Коли правитель про це дізнався, єпископа схопили, піддали жорстким тортурам і згодом обезголовили за "антидержавницьку" діяльність. У ніч перед стратою, яка відбулася 14 лютого 269 року, він написав дівчині, ймові ... Читати далі »

Просмотров: 49 | Добавил: admin | Дата: 14.02.2024

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

7 лютого 2023 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого використання глобальної мережі в освітніх цілях з 05 по 09 лютого у ліцеї проходив Тиждень інформатики, а саме:

Понеділок

1. Конку ... Читати далі »

Просмотров: 56 | Добавил: admin | Дата: 12.02.2024

З нагоди Дня безпечного інтернету, який відзначали 6 лютого, у Покровському ліцеї було проведено ряд заходів про фінансову кібер-безпеку.

На заняттях з учнями 5 класів ознайомилися які бувають гроші; як користуватися платіжною карткою; що таке банк та які послуги він надає; що таке банкомат та як знімати готівку; які є способи оплати товарів у магазині; які є способи захисту важливої інформації у смартфоні. Із семикласниками говорили про шахраїв та які бувають види шахрайства. Що можна повідомляти про банківську картку, а що – ні. Восьмикласники отримали поради, як захистити себе у кіберпросторі у воєнний час, а з десятикласниками познайомилися з історією шахрайства та навчилися перевіряти гроші на справжність.

Дякуємо @harazd.bank.gov.ua та @talan.nbu за надані цікаві та змістовні матеріали про дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті, розроблені експертами Національного банку України.

... Читати далі »

Просмотров: 57 | Добавил: admin | Дата: 10.02.2024

01 лютого 2024 року для учнів 5 класу було організовано та проведено цікавий захід «Здоровий спосіб життя. 10 правил здорового способу життя» в рамках Тижня сприяння здоровому способу життя «Твоє життя – твій вибір».

В організації та проведенні заняття взяли участь педагог-організатор Лілія Кравець, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Володимир Давиденко та дільнича офіцерка поліції Інна Разон.

Просмотров: 58 | Добавил: admin | Дата: 01.02.2024 | Комментарии (0)

Для учнів 9 класу КЗО «Покровський ліцей», 30 січня 2024 року, було проведене комплексне безпекове офлайн заняття в рамках Тижня сприяння здоровому способу життя «Твоє життя – твій вибір».

В організації та проведенні заняття взяли участь: спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Володимир Давиденко, провідний інспектор ВЗНС Синельниківського РУ ГУ ДСНС Олександр Слюсарь, ювенальний поліцейський Михайло Чудін.

Фахівці з безпеки організували такі локації, як: правила пожежної безпеки в побуті та правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Окремою темою стала «Правова поведінка». Учні ознайомились з особливостями різних вибухонебезпечних предметів, нагадали алгоритм дій у разі виявлення останніх, а також порядок дій за сигналами тривоги, спустившись в уриття.

Здобувачі освіти отримали безліч цікавої інформації, необхідні знання та навички. Дякуємо організаторам, лекторам за цікаву, змі ... Читати далі »

Просмотров: 60 | Добавил: admin | Дата: 31.01.2024 | Комментарии (0)

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут — саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він, як і будь-який інший народ, прагне до життя і благополуччя.

Просмотров: 52 | Добавил: admin | Дата: 29.01.2024 | Комментарии (0)

Сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни, повідомляє Укрінформ.

Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття оонівського документа.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

 

Просмотров: 51 | Добавил: admin | Дата: 27.01.2024 | Комментарии (0)

У листопаді 2023 року учні та вчителі КЗО " Покровський ліцей" взяли участь у конкурсах «Рок-н-рол з платіжної безпеки» та «Пика шахрая». Учасники та керівники були відзначені сертифікатами, а також цінними подарунками . Захід щорічно відбувається в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай.

Бажаємо творчих злетів та натхнення! ... Читати далі »

Просмотров: 51 | Добавил: admin | Дата: 25.01.2024 | Комментарии (0)

За простим словом соборність стоїть історія великої країни. У 1919 році українці об’єднали Українську Народну Республіку й Західноукраїнську Народну Республіку. Це мало величезне значення для зміцнення національної ідентичності та формування державності. День Соборності — символ перемоги над внутрішніми розбіжностями.

Сьогодні ми, українці, об’єднали Європу й увесь цивілізований світ проти зовнішнього агресора. Тому 22 січня стає не лише важливою датою минулого, а й днем сучасного національного спротиву. Існуванню нашої держави загрожує той самий ворог. Наші предки змогли його подолати. Це дає нам силу й віру, що й ми переможемо.

В КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах було проведено ряд заходів, присвячених визначній даті: єдиний урок « Україна соборна. Разом до Перемоги!» (1-11 класи), конкурс у формі онлайн вікторини до Дня Соборності України “Моя Україна – єдина країна” (1-11 кл ... Читати далі »

Просмотров: 181 | Добавил: admin | Дата: 22.01.2024

« 1 2 3 4 5 ... 101 102 »